top of page
BULLET TOV

Wie ben ik?

Ik ben Matthanja Lam, het gezicht achter Praktijk Tov.

Ik heb passie voor kinderen, pubers en volwassenen! Ik hou van hun verhalen, glimlach, openheid en uitdagingen.

11 jaar heb ik gewerkt als pedagogisch medewerkster in de begeleiding van jongeren (en ouderen) met een verstandelijke handicap  en psychiatrische problematiek. 

Een aantal jaar heb ik fulltime voor mijn eigen kinderen gezorgd. Dáár heb ik veel van genoten, gestruggled én kennis en ervaring opgedaan over autisme en hyperactiviteit. Ik heb in deze periode vooral heel veel (over mijzelf) geleerd!

Hoe geweldig vind ik het om mee te mogen bewegen in hun ontwikkeling

Na een aantal jaren heb ik mijn werk buitenshuis weer opgepakt en ben ik  in het onderwijs gaan werken. Hier mag ik dagelijks kinderen ondersteunen die nét niet lekker meekomen, extra begeleiding nodig hebben of een extra zetje kunnen gebruiken om te groeien. En hoe geweldig vind ik het om mee te mogen bewegen in hun ontwikkeling.  Aansluiten op wie zij zijn én samen zoeken naar hoe zij hun kracht kunnen gebruiken om te groeien. Dáár ligt mijn passie! Om die passie nog meer vorm te geven heb ik bij de "Academie voor Psychodynamica"
een intensieve opleiding tot kindercoach gevolgd. 

Als mensen mij beschrijven, dan omschrijven ze mij als een open, invoelend, chaotisch, humorvol, krachtig en wijs mens. Maar vooral ben ik gewoon een mens dat ook regelmatig worstelt met mijn gedachten, gevoelens en het leven en daar iedere keer weer mooie stappen in zet!
Mijn geloof in God is daar een kracht in.

Mooi om kinderen weer in beweging te zetten om te willen en te kunnen groeien

Ik maak makkelijk en op een speelse natuurlijke wijze contact met kinderen. Ook met het stille, gesloten kind. Mooi om kinderen weer in beweging te zetten om te willen en te kunnen groeien.

Naast mijn werk in het onderwijs en als kindercoach ben ik met een penseel in mijn hand te vinden, kook ik graag of vind je regelmatig jongerengroepen in mijn huis, waar ik graag activiteiten voor organiseer.

Ik vind het fijn om als kindercoach samen met ouders en kinderen een stukje mee te wandelen op hun pad. Op zoek naar de tools om weer een stevige basis te vinden waarbij er meer balans komt bij het kind en in het gezin.

turquoise-green-watercolor-brush-stroke-

Ieder kind is welkom in mijn praktijk, ongeacht uiterlijk, status of religie!

bottom of page