top of page
BULLET TOV

Hoe werkt coaching?

De werkwijze van Praktijk Tov

Praktijk Tov coacht kinderen en tieners tussen de 7 en 18 jaar. Een coachtraject is meestal een kortdurend traject. Soms heeft een kind al voldoende aan drie sessies en soms duurt het wat langer. Maar het streven is naar niet meer dan tien sessies.

BULLET TOV

1

Kennismaking

Je kunt contact met mij opnemen via mail of telefoon. Dan bespreken we kort wat de hulpvraag is en of jouw kind op zijn of haar plekje zal zijn bij de coach praktijk. Wanneer ik aanvoel dat ik niet de juiste persoon ben, kan ik doorverwijzen naar gepaste hulp. Om mij te contacteren heb je geen doorverwijzing van een arts nodig. Als je een intakegesprek wilt plannen, krijg je van mij een vragenlijst doorgestuurd via de mail. Deze vul je op eigen tempo in, liefst samen met je eventuele partner. Dan plannen we een intakegesprek.

watercolor-leaf-2_edited.png

Wie is belangrijk voor jou?

BULLET TOV

2

Intakegesprek

Tijdens dit gesprek stel ik allerlei vragen over je kind en de hulpvraag om zo een duidelijk beeld te schetsen. Ik vind het fijn om van ouders te horen hoe hun kind reageert op de situatie en hoe dit jullie gezin beïnvloedt.   Tijdens dit gesprek wordt de zorgvraag zorgvuldig bepaald en proberen we de te bereiken doelen helder te krijgen. Dit gesprek hebben we zonder jouw kind erbij.  Voor of na het intakegesprek maak ik kennis met je kind.  Als het wederzijds goed voelt, gaan we van start met het coachingstraject! ( let op: Bij tieners vanaf 16 jaar is het intakegesprek met de tiener zelf.)

watercolor-leaf-9.png

Wat geeft jou energie?

watercolor-leaf-2_edited.png

Wat is 

jouw kwaliteit?

BULLET TOV

3

Coaching

Tijdens de coaching ga ik samen met jouw kind op zoek naar wat er nodig is om weer in balans te komen. Daarbij stellen we een duidelijk doel. Wat wil je bereiken?        Via spel, kind/ tienergerichte gespreksvormen, creativiteit en actieve werkvormen gaan we samen op weg om te kunnen groeien richting het doel. We  ontdekken wat jouw kind nodig heeft om met de situatie om te gaan. En we bedenken manieren die hem/ haar in de toekomst kunnen helpen. En het mooie is: de coach maakt zoveel mogelijk gebruik van de kwaliteiten en de kracht van het kind/ de tiener, zodat het na de sessies zelf de tools heeft om in te zetten. Door je kind te helpen zijn eigen antwoorden te vinden, versterkt het zijn/haar zelfvertrouwen.

Een coaching duurt ongeveer 45 minuten. De laatste 5 minuten vertelt je kind wat we gedaan hebben en spreken we af wanneer de volgende coaching plaatsvindt. Tijdens de coaching ben je als ouder niet aanwezig.

Coachsessies zijn leuk! Er wordt gepraat, gelachen, en het is soms even slikken of een traan, maar altijd gericht op het doel om je weer tov te voelen!

watercolor-leaf-9.png

Wat wil

jij leren?

watercolor-leaf-2_edited.png

Waar droom

jij van?

BULLET TOV

4

Afronding

Mijn bedoeling is om jouw kind op korte termijn te helpen. Na het coachingstraject bespreken we samen hoe jouw kind verder kan gaan met zijn aangeleerde nieuwe vaardigheden . We kijken samen naar de toekomst: Ik vat samen wat je kind geleerd heeft en hoe hij/zij dit kan blijven gebruiken. Is het doel dat jullie voor ogen hadden bereikt? Dan zijn er mooie stappen gezet en gaan jullie weer met nieuwe kracht de toekomst in!

watercolor-leaf-9.png

Wat is jouw grootste wens?

bottom of page